joi, 9 februarie 2012

Cum m-am hotarat sa fac sapun

Marturisesc ca sunt in situatia ingrata de a promova ceva ce eu inca nu am folosit: sapunul handmade. Si asta pentru ca am vrut sa il fac cu mainile mele, sa stiu ce pun in el, cum il pregatesc, samd. 


Totul a pornit de la ideea de a oferi ceva mai deosebit in locul banalelor martisoare si cadouri de 8Martie. 
Am inceput sa rasfoiesc internetul, am gasit informatii, tehnici de pregatire, pe care o sa le detaliez, poate, intr-o poveste viitoare. 


Asa am ajuns la listele de materiale necesare si echipament. Uleiurile necesare nu sunt chiar la indemana din punct de vedere financiar, dar am spus ca merita sa fac o investitie. Asa ca am comandat ulei de cocos, am cumparat ulei de masline, de palmier, de in, de catina, de ricin, ulei esential de lavanda si ylang-ylang si... la treaba. 


In cateva zile, deja aveam doua transe de sapun: primul, cu scortisoara, al doilea, cu ulei de catina si de in.


Nu a fost simplu, pentru ca trebuie sa masori foarte atent cantitatile, la gram chiar, deoarece cantitatea de NaOH, sau soda caustica de puritate 98%, trebuie sa isi faca treaba complet, altfel, sapunul este compromis: nu se leaga sau nu are textuta necesara utilizarii. 


Probabil ca eu am beneficiat de norocul incepatorului, ori am fost extrem de atenta:), pentru ca mi-a iesit din prima!
Am avut, ce-i drept emotii la scoaterea din forma si la taiere, dar am fost incantata de rezultat: sapunul meu:) era pefect (ca sa ma laud putin).


Abia astept sa imi pun in practica ideile si sa incerc sa nu fac compromisuri de natura artificiala(coloranti si miresme imbietoare, care nu fac decat sa strice farmecul unui produs curat si prietenos cu pielea omului:) Pentru ca avem nevoie de astfel de produse, chiar daca nu putem controla in totalitate ce mancam, bem ori cu ce ne spalam.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu