Este vorba despre un sapun pentru a alunga mirosurile atunci cand manipulam lucruri mai putin placute in bucatarie, gen peste, ceapa si ce s-o mai gasi...
Iata mai jos reteta care va oferi un sapun spumos si degraba alungator de mirosuri.
289 g ulei de cocos
289 g ulei de palmier
266 g de cafea infuzie racita si pregatita cu apa distilata
289 g ulei de palmier
266 g de cafea infuzie racita si pregatita cu apa distilata
64 g ulei de masline
64 g de ceara de albine
102 g de soda caustica
1½ lingura de supa de cafea macinata foarte fin
64 g de ceara de albine
102 g de soda caustica
1½ lingura de supa de cafea macinata foarte fin
2 linguri de supa de faina de ovaz
- Infuzati cafeaua. Dupa racire, strecurati-o si puneti-o in frigider. Cu cat mai rece, cu atat mai bine.
- Cu hota pornita, puneti soda in cafea, amestecand continuu. Puneti deoparte amestecul.
- Cantariti uleiurile si ceara.
- Masurati celelalte ingrediente, cafea macinata, fina de ovaz si puneti-le intr-un bol.
- Incalziti uleiurile pe bain-marie, pana se topeste ceara complet.
- Asteptati pana uleiurile ating temperatuta optima, aici se recomanda 49 C.
- Adaugati soda, amestecand continuu. Puneti mixerul in functiune pana la trace care se va instala f rapid.
- Adaugati cafeaua, faina de ovaz, incercand sa nu se formeze cocoloase.
- Puneti in formele de silicon sau in cele tapetate cu hartie de copt, scuturati forma pentru a scoate eventualele goluri de aer.
- Puneti o folie de platic deasupra, acoperiti cu un prosop si pastrati in loc ferit de curent pentru 24 de ore.
- Scoateti din forma, taiati si puneti la pastrare pentru 4 saptamani.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu