joi, 17 mai 2012

Sapun supragras pentru copii


De curand am constatat ca pielea baietelului meu este mai uscata, predispusa la iritatii si mancarimi. Dermatologul ne-a spus ca are piele sensibila si se usuca usor, indicandu-ne un sapun supragras, pe care, din pacate, nu l-am gasit pana acum in farmacie.
Ce ramane de facut?
Ati ghicit... Sa fabricam unul. Tot cautand retete pe diferite site-uri, pentru ca nimeni nu s-a nascut invatat, am gasit cele de mai jos, pe care vi le impartasesc cu mult drag.


- Cu ulei de palmier

40% ulei de masline bio, 20% ulei de cocos bio, 25% ulei de palmier bio, 10% unt de carite bio, 5% ulei de ricin bio, apa/lapte si soda pentru un procent de supragrasime de 10%

60% ulei de masline bio, 20% ulei de cocos bio, 20% ulei de palmier bio, apa si soda pentru un procentaj de supragrasime de 7%

- Fara ulei de palmier

50% ulei de masline bio, 20% ulei de cocos bio, 20% unt de carite bio, 5% unt de cacao bio, 5% ulei de ricin bio, apa si soda pentru un procentaj de supragrasime de 7%.

Utilizati pentru calculul apei, al laptelui, al sodei site-ul soapcalc.com

Spor la treaba si spalare placuta! Dar nu inainte de 3 luni de uscare si maturare a sapunului. Nu vrem ca pielea copilasilor sa sufere, nu?

Dedic acesta postare lui Horia, cel prea devreme trecut in lumea ingerilor, pe care il vom iubi pana cand si noi vom apune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu